У Тернополі вандали викрали кулясті туї

aleamiru_144757398984У Тернополі вандали викради висаджені кілька днів тому саджанці кулястих туй на «Алеї Миру». Про це повідомляє громадський активіст Олександр Башта.

«Ще вчора саджанець кулевидної туї був, а сьогодні вже немає, – написав Олександр Башта. – Дівчата з кафедри біології педагогічного університету в минулу суботу на проспекті Миру висадили саджанці деревця туї, започаткувавши тим самим Сад Миру. Гарна ідея, розпочали дівчата втілювати, журналісти написали, люди взнали та підтримали. Висадили перші деревця. Я пообіцяв зробити огорожу для “молодняка”, щоб люди не зламали та собаки не запісяли. Сьогодні приїхав, а вже одного деревця немає. Ще вчора було, а сьогодні вже нема. Напевно і решту “потихеньку” вкрадуть. Ось так і живемо. Як крадіжкам запобігти? Я не знаю. На фото видно, як злодій старанно замаскував листям сліди свого злочину».

Нагадаємо, минулого тижня у Тернополі у “Сквері Миру” висадили “Дерева Миру”.  Ініціаторами Всесвітньої акції стала студентська молодь. Не зміг оминути своєю увагою акцію і громадський активіст Олександр Башта, який пообіцяв зробити захисну огорожу для одного із мініатюрних деревець. Обгородження інших маленьких кулястих туй пообіцяли взяти на себе, студенти, які брали участь у акції.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися