Гусятинські школярі зробили крок у майбутнє

640Фахівці відділу активної підтримки безробітних Гусятинського районного центру зайнятості спільно з працівниками Гусятинської централізованої бібліотечної системи (далі – ЦБС) провели профорієнтаційний захід з учнівською молоддю на тему: «Крок у майбутнє». Захід відбувся в Інтернет-центрі бібліотеки, який створено завдяки перемозі Гусятинської ЦБС в конкурсі «Глобальні бібліотеки» «Бібліоміст – Україна».

Звертаючись до присутніх, директор бібліотечної системи М. Фаберська зазначила, що завдяки впровадженню новітніх інформаційних технологій, бібліотечна галузь досить швидко розвивається і модернізується. Інтернет-центр Гусятинської бібліотеки оснащений сучасними технічними засобами, комп`ютерною технікою та можливістю вільного доступу до мережі Інтернет. Працівники бібліотеки пройшли спеціалізоване навчання щодо організації групових заходів з різних тематик («Консультування щодо пошуку роботи в мережі Інтернет», «Написання резюме» тощо) та завжди раді надати кваліфіковану допомогу відвідувачам.

Під час заходу учні отримали багато цікавої та корисної інформації. Так, директор Гусятинської районної дитячої бібліотеки Н. Пенюта обгрунтувала школярам важливість правильно зробленого вибору професії; бібліотекар дитячої бібліотеки О. Рога ознайомила дітей із сайтами навчальних закладів України; методист районної бібліотеки Г. Новіцька розповіла про основні вимоги до складання резюме; бібліограф районної бібліотеки Г. Шустак поінформувала як знайти роботу через Інтернет; системний адміністратор Т. Ковальська ознайомила учнів з можливостями соціальних мереж Інтернету.

Профінформатор Гусятинського центру зайнятості Л. Підлипняк поінформувала учнів про ситуацію на місцевому ринку праці, правила вибору майбутнього трудового шляху.

Школярі з цікавістю та захопленням працювали в мережі Інтернет, вони ознайомилися з можливостями Інтернет-порталів з пошуку роботи та Державної служби зайнятості. Особливо зацікавила учнів рубрика «Послуги населенню», зокрема «Пізнай себе» (тестування).

На завершення заходу учні отримали буклети з описами професій.

У заході взяли участь 19 учнів 8-А класу Гусятинської ЗОШ.

Вам також може сподобатися