На тернопільському ринку продають одяг з “секонд-хенду”?

1442504644_57068Користувач соцмережі «Вконтакті» написав про те, що одяг у тернопільських «секонд-хендах» скуповують підприємці. Вони підкуповують охорону та збирають у мішки найкращі речі. Потім продають їх на ринку та інтернет-магазинах.

«Зі зростанням цін на одяг, люди активно ринули на секонд-хенди за більш дешевшим товаром. І тут виникла нова проблема: підкупу охорони й працівників даних закладів за певну плату, які першими пускають людей, які зайняли чергу на «Секонд». Всіх інших покупців стримує охорона в інтервалі до однієї хвилини. За цей час, перекупники встигають забрати найліпші речі в мішки (10-20 чоловік найактивніших). Іншим людям залишається саме лайно. Далі, спекулянти перепродують ці ж речі на одному з тернопільських базарів, вдвічі дорожче та в інтернет-магазинах. Хто зацікавлений в цій проблемі – не будьте осторонь. До відділку правоохоронних структур звертатись сенсу нема, адже за черги ніхто відповідальності не несе», – пише користувач у «Від Тарнополя до Тернополя, – пора б цю «лавку» прикрити, адже Second Hand – друга рука, призначений задля допомоги більш бідним категоріям населення – щоб ті мали можливість купити собі Б\В одяг за зниженою ціною… Шкода, що це перетворилось в дуже прибутковий бізнес. Ще більше вражає вищевказане: стримування охороною юрби, після кільканадцяти «перших», хто зайняв чергу».

Тернополяни реагували на повідомлення по-різному. Дехто підтримував, інші – ні.

«У світі second hand, а у нас third hand. А якщо серйозно, то ви ще забули, що левова частка того одягу, що вводиться в країну як вживаний на продаж, насправді є пожертвами на благодійність наших західних сусідів. Бізнес ну просто надприбутковий», – пише користувач Samuel Kruk.

«Ніхто нікому не заважає прокинутись в 5 ранку, зайняти місце в черзі та бути в числі перших, хто зайде в магазин, як це роблять ті спекулянти. А думка про підкуп охорони – придумана та немає сенсу. Кожен магазин секонд-хенду, в умовах великоі конкуренціі, надто цінує свою репутацію щоб зіпсувати іі за «10-20 грн», – не згідна Мар’яна Зубик.

Джерело:ternopil.te.ua

Вам також може сподобатися