Жителі Тернополя можуть допомогти зібрати 1 000 000 гривень для дитячого кардіоцентру

dopomoga_ditya-invalidam Впродовж майже двох місяців у жителів Тернополя буде можливість долучитися до всеукраїнської благодійної акції «Дивосерце», яка збере 1 000 000 гривень для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Це унікальний медичний заклад, фахівці якого оперують дітей зі складними вадами серця з перших годин після народження. Сьогодні за результатами надання кардіологічної допомоги Центр вийшов на рівень кращих профільних клінік світу. Рівень післяопераційної летальності становить 0,95%, у той час як у провідних клініках Європи цей рівень – 4%.

Разом з торгівельною мережею «Фокстрот» та при підтримці благодійного фонду «Відкриті серця» Philips запускає благодійну акцію «Дивосерце», мета якої – зібрати до Нового року 1 000 000 гривень на придбання життєво необхідного обладнання для порятунку дітей з захворюваннями серця у Центр дитячої кардіології та кардіохірургії. Послом програми стала відомий український дизайнер Вікторія Гресь, яка спеціально розробила «диво серце» – символ благодійної акції «Дивосерце».

За даними ВООЗ щорічно в Україні народжуються близько 5 000 дітей з вродженими аномаліями серцево-судинної системи. 40% цих дітей с перших днів життя перебувають у критичному стані. Рівень смертності при вроджених пороках серця сягає 80%. Близько 40% дітей з вродженим пороком серця вмирає у віці до 1 місяця. Проте більшість таких дітей можна врятувати, якщо своєчасно зробити операцію. Саме такі операції проводить в Україні Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

«Центр дитячої кардіології та кардіохірургії – це єдиний висококваліфікований медичний заклад України, в якому проводять корекцію найскладніших вроджених пороків серця незалежно від віку пацієнта. Близько 70% немовлят України, які потребують термінової оперативної кардіологічної допомоги, отримують її у нас. Тільки за попередній 2014 рік фахівцями було проведено 2898 операцій. Всі види операцій для українських дітей в Центрі проводяться безкоштовно. І ми дуже щасливі з того, що існують такі соціально-відповідальні компанії, внесок яких перетворюється в реальні основи для нашої успішної роботи та розвитку. Передусім, я маю на увазі найсучасніше життєво необхідне медичне обладнання», – каже Ілля Миколайович Ємець, директор науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії України.

«У Philips ми прагнемо створювати інновації, які допомагають людям жити більш якісно та бути здоровими. Крім інвестицій у науково-дослідницькі розробки для нас також надзвичайно важлива соціальна складова та можливість допомагати суспільству. Україна входить до ТОП-10 країн світу за рівнем смертності від судинно-серцевих захворювань та їх ускладнень. Ось чому ми вирішили направити всі свої соціально-благодійні ініціативи на вирішення цієї гострої проблеми», – коментує Ірина Березовська, генеральний директор Philips в Україні.

З кожної покупки техніки Philips у торгівельній мережі «Фокстрот» компанія буде перераховувати 50 гривень до скарбнички для купівлі обладнання, що допоможе зібрати 1 000 000 гривень до Нового року. На знак подяки за свій внесок кожен покупець отримує символ благодійної акції «диво серце» – дизайнерський сувенір від Вікторії Гресь.

«Ми підтримали ініціативу партнерів і запрошуємо наших покупців відгукнутися на акцію «Дивосерце», – відмічає В’ячеслав Поврозник, виконавчий директор торгівельної мережі «Фокстрот». – Придбання техніки Philips у магазинах «Фокстрот» зробить життя українців комфортнішим і мобілізує учасників проекту на соціально-необхідну справу: порятунок життів маленьких українців».

Джерело: like.te.ua

Вам також може сподобатися