Тернопільських депутатів кличуть у військкомат

armija_ukrajina_8578Призов на строкову службу в армію триває. В Тернопільському обласному військкоматі кажуть, що цієї осені призову підлягають понад 300 осіб.

– Планове завдання ми вже виконали на 60%. Залишається провести відправки на цьому тижні та на наступному до Нацгвардії і Державної служби спеціального транспорту. На жаль, не всі райони якісно виконують план призову. Найгірший стан справ у нас в Бучацькому, Монастириському, Лановецькому, Зборівському районах, Бережанах і Тернополі. Мені не зрозуміло, чому так наші люди саботують це питання – підготовку до захисту держави. Ми неодноразово наголошували, що військовослужбовці строкової служби їдуть у навчальні підрозділи та  військові частини в основному в західному регіоні. Наші хлопці в зону АТО, однозначно, не потрапляють, це визначено і Указом Президента, і військовою доктриною України. Крім того, вперше за всі ці призови, які відбувалися за час існування незалежної України, призовники отримують грошову компенсацію за те, що підлягають призову – це  дві мінімальні зарплати – 2752 гривні, і після звільнення – одну мінімальну зарплатню,- каже військовий комісар Володимир Катинський.

Полковник також закликав усіх новообраних голів районних рад, сільрад і депутатів проходити медичні комісії при військкоматах і записуватись у загони територіальної оборони, адже тим самим вони підніматимуть рейтинг та авторитет цих загонів.  А позаяк нестимуть службу на місцях, то проблем з виконанням депутатських обов’язків теж не виникне.

Що цікаво, тепер юнаки, які мають науковий ступінь спеціаліста, як і магістри, служитимуть один рік, а не півтора. Відповідні зміни до закону «Про військовий обов’язок і військову службу» внесли у жовтні цього року.
Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися