Із 1 грудня деяким інвалідам збільшать виплати

854029Із 1 грудня уряд виправить помилку попередників – деяким інвалідам збільшать виплати
В Україні інваліди ІІІ групи загального захворювання, інваліди з дитинства та діти-інваліди отримуватимуть підвищені соціальні виплати вже з грудня 2015 року. Про це на брифінгу повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.
Так, Розенко нагадав, що 18 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови від 26 березня 2008 р. № 265 “Деякі питання пенсійного забезпечення громадян” та забезпечив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
“Півтора роки тому своєю постановою Уряд встановив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам на фіксованому рівні – 949 гривень. Тому з 1 вересня, коли ми підвищили усі соціальні стандарти, виплати для цих категорій не зросли. Зараз ми виправили цю помилку попереднього складу Уряду і вже з грудня починаються виплати цим категоріям на рівні прожиткового мінімуму – 1074 грн. У майбутньому ці виплати автоматично будуть зростати разом із підвищенням прожиткового мінімуму”, – пояснив міністр. Розенко нагадав, що з 1 вересня, після збільшення мінімальних соціальних стандартів, розмір допомоги інвалідам зріс від 125 грн до понад 350 грн.
Джерело: Експрес

Вам також може сподобатися