На Тернопільщині сьогодні стартувала друга хвиля вакцинації проти поліомієліту

poliomielit6В обласному центрі перша хвиля імунізації проти поліомієліту тривала два тижні замість запланованих трьох, адже Тернопіль отримав вакцину на тиждень пізніше, ніж райони. Сьогодні стартувала друга хвиля вакцинації, яка охопить дітей віком до 10-ти років.

Лікарі запевняють, що боятися вакцини не варто – вона французька і якісна. Більше того, під час імунізації 6,5 тисяч дітей під час першої хвилі жодного ускладнення не зафіксували.

– На відміну від попередньої хвилі імунізації, цього разу ми вже співпрацювали з управлінням освіти та науки, підключили керівників ДНЗ та шкіл, – розповідає головний лікар міської дитячої комунальної лікарні Роман Книш. – На цю процедуру обов’язковою є згода батьків, тож ми роздрукували бланки з інформацією про вакцину у приміщеннях навчальних закладів. Сподіваємось, що дорослі з розумінням віднесуться до необхідності прививки.

Загалом же, в Тернопіль вже завезли близько 22 тисяч доз. Ними зможуть охопити всі 100 відсотків дітей, які підлягають профілактиці гострого інфекційного захворювання – поліомієліту. Триватиме вакцинація до 11 грудня, а розширену третю розпочнуть вже з 11 січня 2016-го року.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися