Home Самоврядування Медицина

Тернополянам радять замінити шоколад варенням

imagesЗавдяки високому вмісту пектинів не тільки у свіжих, а й у перероблених фруктах, варення, джеми і повидло виводять з організму шкідливі хімічні сполуки. А тому, радить обласний дієтолог Лідія Негода, усім нам, а особливо мешканцям загазованих міст, варто час від часу ласувати такими солодощами домашнього приготування, замінюючи варенням шоколад чи цукерки.

Щодо користі того чи іншого варення, то обліпихове, за словами пані Лідії, містить рекордну кількість вітаміну С, тому добре зміцнює імунітет, а також фітонциди, або природні антибіотики. Тому варення з обліпихи добре вживати для профілактики застуд.

Варення з чорноплідної горобини помічне для гіпертоніків, адже має здатність знижувати артеріальний тиск, а також має здатність знімати нервову і розумову перевтому.

Сливове варення варто вживати тим, хто піклується про стан судин. Завдяки високому вмісту вітаміну К цей солодкий продукт запобігає тромбозам, а вітамін Р, котрого у сливах теж багато, зміцнює і великі судини, і дрібні капіляри.

Джерело: TeNews

Помітили помилку? Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter

Loading...

Без коментарів

Залишити коментар