У Тернополі 25-річний хлопець скоїв суїцид

2Нерозділене кохання, борги, серйозні хвороби, наркотики, складнощі на роботі чи навчанні – далеко неповний перелік причин, що штовхають людей на самогубство. Завжди були і є особи, які таким чином вирішують власні негаразди.

Та останнім часом у Тернополі спостерігається жахлива тенденція росту кількості молодих людей, що вчиняють суїцид.

Зазвичай, більшість самогубців покінчує з життям під впливом моменту чи сьогочасної слабкості. Якщо така людина сяде писати прощального листа, то може й передумати, бо таким чином дає собі час заспокоїтись і ще раз все обдумати. Та часом зустрічаються і такі, які твердо вирішили вкоротити собі віку і знайдуть таки спосіб зробити це.

Цієї ночі бригада швидкої допомоги приїхала на виклик в багатоквартирний будинок по вулиці Лучаківського. 25-річний хлопець спробував померти, наковтавшись таблеток. Лікарі надали йому професійну допомогу, вкололи заспокійливе і…поїхали, залишивши потерпілого вдома. Молодик оклигав, пішов до цілодобової аптеки, знову придбав ліки і таки завершив задумане. Зранку його тіло знайшли знайомі.

Розуміння і реагування на суїцидальну поведінку у конкретної людини не вимагає глибоких пізнань в медицині або психології. Потрібно лише проявити увагу до того, що людина говорить, поставитись до цього всерйоз. Допомагає проста дружня підтримка, можливість висловитися і розділити свій біль з кимось. При цьому зовсім не обов’язково виробляти якесь певне рішення, негайно змінювати життя або навіть рятувати його. І якщо ви не знаєте, що сказати, не кажіть нічого, але будьте поруч.

Джерело: teren.in.ua

Вам також може сподобатися