У Тернополі глава УГКЦ освятив меморіал на честь митрополита Андрея Шептицького

UGKC_121510 грудня із пастирським візитом у Тернополі перебував Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. У Архикатедральному Соборі він очолив Молебень, а потім освятив меморіал на фасаді Української гімназії на честь митрополита Андрея Шептицького.

Міський голова Сергій Надал відзначив, що знаковим є те, що Блаженніший Святослав Шевчук освятив меморіал, який розміщений на фасаді гімназії у Тернополі. Адже саме цей заклад, який тоді був польською школою, митрополит відвідав у 1901 році та зустрічався із учнями та вчителями.

«Український Мойсей, провідник української нації, справжній духовний лідер нації, –  саме так називали Андрея Шептицького. Своїми справами він давав українцям більше впевненості у власних силах, створював нову еліту та виховував націю, був щедрим меценатом. А в основі своєї місії протягом усього життя проніс слова патріотизму та любові до ближнього, – зазначив Сергій Надал. – Сам митрополит Андрей Шептицький писав, що справжній патріотизм – це любов до ближнього. І вся його праця, народжена в цій любові, мала на меті робити добро для нації. Я переконаний, що сьогодні ми повинні усвідомити ту істинну спадщину мудрості, яку нам залишив митрополит і разом розбудовувати нашу націю, змінювати її, опираючись на справжні християнські цінності»

Користуючись нагодою очільник Тернополя висловив повагу та вдячність главі УГКЦ Святославу Шевчуку за жертовне служіння Богові, Церкві та Україні. Разом із тернополянами просив його благословення для міста.

Вам також може сподобатися