Тернопільщині перепаде півмільярда гривень?

kuzjak_3916Майже півмільярда гривень може отримати Тернопільщина вже у наступному році. Трохи більше половини – кошти на розвиток територіальних громад, решта – фінансування Фонду регіонального розвитку.

В області вже розпочали роботу над переліком проектів, які у перспективі будуть профінансовані за кошти Фонду регіонального розвитку в 2016 році. Сформована та розпочала роботу конкурсна комісія з відбору об’єктів. До її складу входять керівники департаментів економіки, фінансів, архітектури та капітального будівництва.

– Кожен проект буде розглянуто та вивчено. Економісти обґрунтовуватимуть доцільність зі своєї точки зору, фінанси – зі своєї, – розповідає директор департаменту капітального будівництва ТОДА Віктор Кузяк. – За попередньою інформацією, Фонд регіонального розвитку в наступному році складатиме 5,2 млрд. грн. Це удвічі більше, ніж минулого. Тому на наступний рік плануємо отримати 164 млн. грн. Плюс 10% співфінансування місцевих бюджетів. Разом маємо майже 180 млн. грн. Але все залежить від того, як ми спрацюємо цьогоріч.

В наступному році облдержадміністрація планує продовжити роботу з реконструкції очисних споруд. Також перелік об’єктів хочуть урізноманітнити проектами реконструкції доріг, чого не було у цьому році.

Ще 1,5  млрд. грн. у наступному році на розвиток громад Україні обіцяють надати США. Враховуючи, що в країні є 150 громад, кожна у перспективі отримає по 10 млн. грн. На Тернопільщині громад аж 26, тому область має шанси отримати майже 260 млн. грн. додаткових коштів на їх розвиток.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися