Кого і коли заберуть в армію цього року?

7d949e9d1dc0ed3fa5deb29f17078d09_XLЗ нового року в Україні знову почали говоритиза про чергову хвилю мобілізації. У 2015-му перша хвиля розпочалася 20 січня, в період, коли загострилися військові дії на Донбасі. У цьому ж році в Генштабі ЗСУ повідомили, що рішення про 7-му хвилю мобілізації досі президентом не прийнято. Проте експерти впевнені, що чоловіківусе одно будуть мобілізовувати на фронт.

Новину передає ONPRESS.INFO з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Сьома хвиля мобілізації дозволить замінити ти українців, які покликані в рамках 4 хвилі. Однак у Генштабі відзначили, ймовірність, що демобілізованих бійців замінять контрактники, тоді необхідність оголошувати чергову хвилю мобілізації відпаде. Скільки вдалося набрати контрактників на даний момент, військові не кажуть, проте відзначають — кожен четвертий мобілізований боєць, згідно з опитуваннями, проведеними в кінці минулого року, планує продовжити службу в ЗСУ за контрактом.
У 2016-му році бюджет Міноборони збільшили майже на 10 мільярдів гривень. Як говорить речник Генштабу Владислав Селезньов, це дозволить підвищити зарплати військовослужбовцям, отже, кількість бажаючих служити за контрактом зросте. Крім того, українцям пропонують підписати короткостроковий контракт на службу в армії строком на 11 місяців.

«Протягом 2016-го року зарплата військовослужбовців буде істотно збільшена, це дозволить нам ефективніше виконувати завдання комплектації за рахунок контрактників. Зараз, приблизно, в армії близько 30% контрактників, але плануємо довести до 60-70%», — повідомив речник Генштабу

Також Владислав Селезньов повідомив, що цього року центральна виборча комісія буде подавати до реєстру дані про всіх громадян у віці від 18 до 60 років.

Джерело: like.te.ua

Вам також може сподобатися