Лікар, родом з Тернопільщини, врятував 46 життів в Луганському аеропорті

thumb_151247_news_mЛьвівського військового лікаря Дмитра Лося, який є уродженцем Тернопільщини, нагородили орденом «Народний герої України». В оточенні у Луганському аеропорті, в екстремальних умовах йому вдалося не втратити жодного пораненого.

– У Луганський аеропорт заходили на кілька днів, опинилися в оточені практично на місяць. Було близько 50 людей поранених,  – розповідає медик Іван Звягин.  – Не було медичних інструментів, ані медикаментів, ані знеболювального. Багато могли померти. Але завдяки таким людям, як Дмитро, 46 бійців були врятовані.

Журналіст Віолетта Кіртока розповідає, що Дмитро Лось є дуже скромною та відданою своїй професії людиною. Він вже один раз відмовився від цієї нагороди сказавши, що є лікарі які зробили набагато більше за нього. До того ж на нагородження до Харкова дуже далеко їхати, а його чекають пацієнти. Тай цього разу лікар сказав, що приїде ненадовго, бо не може покинути своїх хворих.

– Одного разу наприкінці інтерв’ю я запитала його: “А що ж ви там їли?», а він відповів: «Ви знаєте, там і не хотілося їсти…», – пригадує Віолетта Кіртока.

На сцені Дмитро Лось сказав, що для нього велика честь отримати таку нагороду.

– Вона не тільки моя, це нагорода усіх медиків, які були поряд зі мною у різних ситуаціях. Це наша спільна нагорода, – каже він.  Свою роботу ми далі будемо виконувати, щоб зберегти життя наших українців.

Нагадаємо, церемонія нагородження орденом «Народний герой України» відбулася у тернопільському драмтеатрі 15 січня.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися