Тернопоільські школярі зможуть отримувати стипендії

to_school Ідея проекту полягає в тому, щоб старанні та обдаровані учні тернопільських шкіл в якості мотивації отримували щомісячні стипендії, названі на честь видатних земляків в розмірі 300 грн.

Наразі даний проект у стадії розгляду, проте його ініціатор депутат міської ради Володимир Місько вважає, що його ідею підтримають.

– Ми виділили 17 номінацій у різних освітніх галузях, – розповідає Володимир Місько. – У кожній з номінацій може бути по три стипендіати, які за успішність та досягнення отримуватимуть щомісяця по 300 гривень. Разом має бути 51 стипендіат. Учні таким чином отримають стимул навчатись і досягати успіхів у близькій їм галузі. Наприклад, у музиці, математиці, фізиці, спорті, біології, географії та інших.

Наразі усі галузеві стипендії уже назвали в честь видатних тернопільських постатей.
Без імені залишилась лише стипендія з інформатики, депутат ще шукає гідну постать.

У проекті Володимира Міська претендувати на іменні стипендії можуть учні 7-11 класів, проте це не принципово, каже депутат.
– Є думки, що ці обмеження потрібно зняти, – додає пан Місько. – Якщо більшість вирішить, що такі стипендії можуть отримувати учні усіх класів, то це без проблем.
Хто з учнів гідний отримувати іменну стипендію визначатиме фахова комісія в яку, як вважає ініціатор, повинні входити активісти, представники громадських організацій, журналісти, представники вишів.

– Це мають бути незаангажовані, фахові особи, – пояснює пан Володимир. – Комісія визначатиме стипендіатів за результатами успішності попереднього навчального року.

Кандидатів на стипендії висуватиме школа після того, як на сесії міської ради затвердять положення і розішлють його по навчальних закладах.

– Ми обговорюватимемо даний проект у четвер, 22 січня і надіюсь, що 26 січня зможемо його прийняти на сесії міськради, – говорить депутат. – Думаю, що рішення буде позитивним і уже цього року з лютого по червень учні зможуть отримувати стипендію.

Володимир Місько зауважує, що такі стипендії учні отримуватимуть від міської ради і вони не відмінятимуть разових грошових нагород, наприклад за олімпіади.
Довідка
Бажаючі подати свою кандидатуру у фахову комісію, а також тернополяни, які мають ще ідеї щодо даного проекту можуть звертатись у приймальню Володимира Міська за адресою вул. Кривоноса, 2, каб. 4 та за телефоном 43-17-10.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися