На Тернопільщині водій таксі вберіг пенсіонерку від шахрайства

taksiАби врятувати сина від кримінальної відповідальності, 75-річна жителька Підволочиського району готова була віддати 25 тисяч гривень невідомим. Вберегти заощадження пенсіонерці допоміг водій таксі.
Як встановили правоохоронці, до пенсіонерки зателефонували близько 3 години ночі та повідомили, що її син нібито став винуватцем ДТП. Новина шокувала жінку. Незнайомець сказав, що працює у правоохоронних органах і може допомогти пенсіонерці врятувати її родича від кримінальної відповідальності. Абонент вів розмову наполегливо, не давав часу на роздуми. Запропонував вихід із ситуації: жінка повинна перерахувати на банківський рахунок 25 тисяч гривень.
Пенсіонерка взяла гроші, найняла таксі та поїхала до обласного центру, аби через банк перерахувати гроші. Дорогою жінка розповіла свою історію таксисту. Водій запідозрив щось неладне і порадив жінці звернутися до поліції. Пенсіонерка прислухалася до поради і вберегла свої кошти. З’ясувалося, що з сином жінки усе гаразд і в ніяку автопригоду він не потрапляв.
Щоб не стати жертвою подібного виду шахрайств, юридичний психолог обласного управління поліції Михайло Козюк радить зберігати в екстремальних ситуаціях холодний розум, довіряти логіці, а не емоціям. Перш ніж передати комусь кошти, варто перевірити інформацію. Якщо не можете зв’язатися з тим, хто «потребує» вашої допомоги, телефонуйте до поліції.

Вам також може сподобатися