Тернопільські волонтери iGov – найактивніші в Україні

thumb_158767_news_mУ Тернополі з робочим візитом побував Дмитро Дубілет, «батько» IGov – проекту переведення усіх державних послуг в електронний вигляд. Після зустрічі із керівництвом міста та області Дмитро Олександрович мав неофіційну вечерю з членами Громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля», адже тернопільські підприємці дуже активно підтримують роботу волонтерів цього проекту у нашому місті.

Насамперед говорили про результати офіційних зустрічей Дмитра Олександровича у Тернополі. Підприємців цікавили домовленості з міським головою, адже впровадження електронних послуг у міському ЦНАПі наразі гальмується, пише 20хвилин. Тим часом обласна адміністрація запускає одну послугу за іншою, випереджаючи за активністю інші міста України.

– Мені здалося, що зустріч із міським головою пройшла дуже успішно і його зацікавили наші ініціативи, – сказав Дмитро Дубілет. – Уже плануємо створення робочої групи для визначення перших послуг, які можна було би впроваджувати в електронному вигляді.

Також Дмитро Дубілет відзначив високу продуктивність роботи волонтерського колективу IGov у Тернополі. Адже наша область входить у п’ятірку найактивніших щодо запуску електронних послуг, перебуваючи на одному рівні з Київською та Львівською.

– Коли ми дивилися рейтинг областей, то одне з питань було таке: чому Київ та Дніпропетровськ найактивніші – можна зрозуміти, але чому раптом Тернопіль? Тому що тут є Ірина Кельнер – сильний координатор дуже потужної волонтерської команди.

Оскільки Дмитро Дубілет обіймає посаду ІТ-директора в одному з найбільших банків України, то підприємці також порушили питання роботи фінансової установи, підтримки клієнтів, а також перспективи розвитку в Україні своєї платформи документообігу та баз даних, аналогічних російській «1С».

Варто знати про iGov iGov.org.ua

– інноваційний проект, покликаний перевести 100% державних послуг України в електронний вигляд.

Ціль IGov: боротьба з корупцією, підвищення ефективності держапарату, збільшення зручностей для громадян.

Проект підтримують Адміністрація Президента, Кабінет Міністрів і всі профільні відомства. Усі послуги реалізують у рамках законодавства.

iGov.org.ua реалізують силами волонтерів. Найактивнішими серед них є Софія Данилевич, Юрій Суходоляк, Андрій Назаревич, Катерина Кондратюк, Андрій Смиричинський.

Долучитися може кожен охочий: ternopil@igov.org.ua.

Серед найвідкритіших та найактивніших по впровадженню IGov районів Тернопільської області варто відзначити Тернопільський та Підгаєцький.

Станом на 1 лютого 2016 року у Тернопільській міській раді створено робочу групу з метою переведення адміністративних послуг в онлайн режим.

Зараз проводиться запуск перших трьох електронних послуг міської ради. Уся інформація щодо реалізації проекту в Тернопільській області – на сторінці у Фейсбуку «IGov-Тернопіль».

Джерело: 20хвилин

Вам також може сподобатися