Зміни до Генплану Тернополя приймають із залученням громадськості

0genplan_180216У міській раді Тернополя відбулось засідання погоджувальної комісії щодо розгляду внесення змін до Генерального плану міста.

Комісія скликана, щоб прийняти певні  рішення у спірних пропозиціях громадськості щодо змін у генплан. Загалом у склад комісії входить 55 тернополян. Переважна більшість це представники громадськості, також є профільні спеціалісти та архітектори.

–          Генплан – це перспектива розвитку міста, від якого залежить не лише будівництво житлових споруд, але й розвиток соціальної інфраструктури, інженерних мереж та інших важливих об’єктів, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Попередній Генеральний план був прийнятий шість років тому, за цей час місто розвивалося, окрім того, відбулося чимало змін у законодавстві та у державно-будівельних нормах, які необхідно врахувати у Генеральному плані.

Нагадаємо, що на початку 2015 року міська рада звернулась до спеціалізованого державного інституту «Діпромісто» у місті Київ, щоб фахівці внесли необхідні зміни до Генплану міста.

Далі депутати звернулись до тернополян надавати свої пропозиції щодо змін до Генерального плану. Усі пропозиції були передані у інститут «Діпромісто» та підготовлено проект змін до Генплану міста.

Його презентували в жовтні 2015 року. Ознайомитись з ним можна на сайті міської ради.

Вам також може сподобатися