Тернопільські поліцейські викрили двох співмешканців у скоєнні квартирної крадіжки

polВипадкове знайомство закінчилося для 46-річного жителя Тернополя крадіжкою. З його помешкання нові знайомі винесли телевізор, відеокамеру, фотоапарат та інше майно.

Як розповів начальник Тернопільського відділу поліції Степан Савка, правоохоронці оперативно встановили підозрюваних у вчиненні крадіжки. Причетними до злочину виявилося двоє мешканців обласного центру – 37-річний чоловік та його 30-річна співмешканка. Обоє вже раніше неодноразово мали проблеми із Законом.

В ході досудового розслідування з’ясувалося, що потерпілий познайомився з підозрюваними на вулиці. Запросив їх до себе додому, де усі разом вживали алкоголь. Через деякий час власник помешкання заснув, а гості вирішили скористатися ситуацією: непомітно витягнули у нього з кишені ключі від квартири.

Вийшовши з чужої оселі, співмешканці помітили на сходовій клітці велосипед. Обірвавши троси, заволоділи чужим майном.

Через деякий час чоловік та жінка вирішили навідатися до квартири, де нещодавно розпивали спиртне. Ключем, який поцупили, відчинили вхідні двері. Допоки господар спав підозрювані винесли з його оселі чимало цінної техніки.

Зникнення майна потерпілий виявив вранці. Із заявою про крадіжку звернувся до співробітників Тернопільського відділу поліції.

Правоохоронці встановили осіб, причетних до вчинення протиправного діяння. У них вилучили крадені речі, які вони мали намір продати.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії співмешканців слідчі кваліфікують за частиною 3 статті 185 ККУ – крадіжка. За вчинене їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Вам також може сподобатися