Чортківчан запрошували на військову службу за контрактом

0161Активну роз’яснювальну роботу щодо служби за контрактом ведуть працівники Чортківського райцентру зайнятості спільно із районним військовим комісаріатом. З цією метою для безробітних громадян віком від 18 до 60 років відбувся черговий семінар з орієнтації на службу в Збройних силах України.

Відкриваючи семінар, фахівець з профорієнтації Тетяна Сусла звернула увагу безробітних на особливості працевлаштування у сучасних умовах та наголосила на одній з можливих форм зайнятості — військовій службі за контрактом.

Представник військового комісаріату — старший офіцер відділення комплектування, лейтенант Володимир Тешля поінформував присутніх про переваги служби за контрактом, умови прийняття та проходження військової служби; не оминув увагою і такі питання, як матеріальне забезпечення, перспективи кар’єрного зростання, соціальний та правовий захист, медичну допомогу військовослужбовцям.

«Грошове забезпечення військовослужбовця рядового, сержантського складу залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби та становить від 7000 до 9000 грн, – зазначив представник комісаріату, – Крім того, постановою КМУ від 14.05.2015 №406 з червня 2015 року впроваджено грошову винагороду для осіб, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, у разі їх прийняття на військову службу за контрактом (рядовому складу — вісім мінімальних заробітних плат (11024 грн), особам сержантського та старшинського складу — дев’ять мінімальних заробітних плат (12402 грн), особам офіцерського складу — десять мінімальних заробітних плат (13780 грн)».

На завершення заходу присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання, ознайомилися із рекламно-агітаційними матеріалами. Також представник військкомату залишив контактні дані для подальшого отримання індивідуальних консультацій щодо військової служби за контрактом.

Вам також може сподобатися