У Тернополі триває акція “Сто кілометрів за наше військо”

armija_ukrajina_8578Долучитися до збору коштів для солдатів – така мета акції “Сто кілометрів за наше військо” у Тернополі.

Її учасники мають пробігти сто кілометрів за місяць. До проведення спортивно-патріотичного заходу своїх друзів надихнув боєць Роман Трухін, який служить в зоні АТО, – повідомляє day.kiev.ua.

– Такі акції популярні в США. Там часто організовуються пробіги в підтримку того чи іншого військового підрозділу. І це ще з часів війни в Афганістані”, – розповідає «ДНЮ» артилерист, молодший сержант Роман Трухін. – «Життя в АТО одноманітне, тому я почав бігати. Потім мій друг Володимир Курило написав пост у «Фейсбуці». Мовляв, добре було б не просто так бігати, а в підтримку і на користь для Збройних сил України. І запропонував формат акції.

До патріотичної акції вже долучилися понад десять осіб. Всі вони мають щодня виділяти час, щоб за місць пробігти 100 кілометрів. Хто з якихось причин не зміг подолати такий кілометраж, сплачує внесок на картки бійців чи волонтерів.

– Бійці, які служать в зоні АТО, щодня перебувають в некомфортних умовах. А люди, які беруть участь в акції “Сто кілометрів за військо”, таким чином підтримують їх, примушують себе перебувати у формі. Водночас для тих, які й так бігають, є стимул допомогти війську матеріально – 20 чи 50 гривень в місяць. Ми навіть планували зробити нашивки “Сто кілометрів за військо” і дати їх учасникам акції. Для того, щоб люди бачили, що є такий захід, щоб розуміли його патріотичну мету і долучалися до нього, – наголошує Роман Трухін.

Про свої результати в рамках акції учасники звітують у «Фейсбуці», на сторінці “Сто кілометрів за наше військо”. Долучитися до спортивно-патріотичного заходу може кожен охочий.  https://www.facebook.com/groups/1497055983939646/?fref=ts

Джерело: ternopillive.com.ua

Вам також може сподобатися