Тернополяни хочуть перенести пам’ятник Пушкіну

2Тернополяни збирають підписи про перенесення пам’ятника Пушкіну та встановлення на його місці монумента Лесі Українці. Відповідну петицію уже зареєстрували на сайті Тернопільської міської ради. Якщо ідея набере достатньо голосів, депутати будуть змушені відреагувати.

ПушкінЖитель Тернополя Іван Грабарчук пропонує встановити пам’ятник українській поетесі Лесі Українці. На думку тернополянина, це монумент можна спорудити на перетині вулиць Слівенської та Лесі Українки. Ще одна пропозиція – збудувати пам’ятник Лесі на місці монумента Пушкіну.

«Леся Українка – для нас більший герой, ніж Пушкін. Хоча його роль у світовій літературі ніхто не применшує. Однак він не був патріотом України. Крім того, він возвеличував царську політику. А ми маємо власних національних героїв, і хто як не ми повинні їх популяризувати. Вважаю, що громадськість повинна звернути увагу на це питання і проявити громадянську позицію», – відзначив житель Тернополя Богдан.

Щодо перенесення пам’ятника Пушкіну – думки неоднозначні. Однак більшість бачить необхідність у встановленні в Тернополі монумента Лесі Українці.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися