На Тернопільщині планують насадити дубів та сосен

0Derevya-s-dekorativnoy-listvoyРозширити ліси планують на Тернопільщині. Площі понад 600 га збираються засадити цього року. Надаватимуть перевагу дубам і соснам.

Працівники Кременецького лісового господарства вже засадили деревами площу понад кілька десятків гектарів. Планують досягти максимальної лісистості краю.

«Щороку ми засаджуємо більші площі, ніж вирубуємо. Вже цього року у Кременецькому районі було засаджено кілька десятків гектарів, понад 45 га у Бережанському районі і в Чортківському більше 60 га. Основною породою є дуб звичайний. Цими деревами плануємо засадити до 400 гектарів. Також будемо садити такі породи як дуб червоний, сосна звичайна, модрина, ялина європейська. Основна посадка має пройти весною. Загалом заплановано засадити площі, які становлять понад 600 га. Можна сказати, що виділених земель під заліснення замало. В основному виділяють такі деградовані землі, де можна заліснювати. Було б дуже добре, якби ті деградовані землі, які не придатні під сільськогосподарське використання, щоб вони все-таки прилягали до лісових масивів», – розповідає в.о. начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

На Тернопільщині садитимуть не лише дуби і сосни. У Чортківському районі заплановано засадити ділянку фруктовими деревами. Цю ідею перейматимуть й інші райони.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися