Тернополянам автоматично перерахують субсидію на наступні 12 місяців

subsyidyiya567-620x330Жителям області, які отримують субсидії, після завершення опалювального сезону не потрібно повторно звертатися в органи соціального захисту для продовження пільги. Перерахунок субсидії з опалювального на не опалювальний період відбувається автоматично. Так само автоматично відбувається перерахунок субсидії на наступні 12 місяців, якщо у того, хто її отримує не відбулося ніяких змін.

– Після завершення опалювального сезону люди почали цікавитися чи потрібно переоформляти субсидії, – каже Вадим Боярський, директор департаменту соціального захисту ТОДА. – Наголошую, що ніяких змін у законодавстві не було, всі норми, які були під час опалювального періоду продовжують діяти і сьогодні. Відбудеться автоматичний перерахунок субсидій з опалювального на неопалювальний період. Також без звернень громадян буде проведено перерахунок субсидій на наступний термін, тобто на 12 наступних місяців. Кошти, які отримувачі субсидій зекономили, наприклад, на природному газі вони можуть використовувати для оплати за газ у наступні місяці, допоки зекономлена сума не буде вичерпана.

В управління соціального захисту громадянам необхідно звертатися тільки тоді, коли відбулися зміни, які впливають на призначення субсидії. Це здійснення витрат на суму понад 50 тисяч гривень. Про них треба повідомити в органи соцзахисту упродовж місяця після здійснення покупки чи отримання послуги на зазначену суму. Ще один фактор – це збільшення або зменшення кількості людей, які проживають у помешканні.

Зміни у призначенні субсидій відбулися у травні 2015 року. До того часу в області, за словами Вадима Боярського, субсидії отримували 40 тисяч домогосподарств, а зараз субсидії отримують 200 тисяч домогосподарств. Раніше середня субсидія в області була 200 гривень, а тепер в опалювальний період людям відшкодовують 1600-1700 гривень в місяць. За три місяці 2016 року жителям Тернопільщини нарахували один мільярд 300 мільйонів гривень, тобто по 400-450 мільйонів гривень в місяць.

Джерело:  За Збручем

Вам також може сподобатися