Сьогодні у Почаєві відкрили поліцейську станцію

image1Поліцейську станцію в місті Почаїв Кременецького району відкрили 19 квітня. Це дозволить правоохоронцям бути ближчими до віддалених населених пунктів, швидше реагувати на правопорушення і вчасно приходити на допомогу. Обслуговуватиме станція  Почаїв та ще близько 20 населених пунктів.

«Сьогодні ми відкриваємо станцію, яка допоможе оперативно реагувати  на всі правопорушення в маленьких містах та навколишніх селах, – зазначила  керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе. – Це означає, що поліція доходить до кожного, до кожної сім`ї. Я знаю, що тут дуже багато туристів і я вірю, що ця поліцейська станція допоможе охороняти правопорядок».

Керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе вручила ключі від автомобілів представникам Почаївської поліцейської станції, а також станцій у смт. Скалат та с. Байківці, де вже також працюють такі станції.

“Зі свого боку ми постараємося, щоб у вас було все технічне забезпечення, насамперед – нова форма, – зазначила Хатія Деканоідзе. – Ми бачимо приклад співпраці поліції та місцевої територіальної громади. Думаю, що разом до зробимо все, щоб люди відчули, що поліція – це сервіс, який працює для них”.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна переконаний, що реалізація такого проекту стала можливою завдяки тісній співпраці поліцейських, представників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.

«Головне завдання реформ – максимально наблизити послуги до жителів області, – зазначив очільник  краю. – Тому зараз ми працюємо над, що у кожній з 26 об’єднаних територіальних громад була поліцейська станція, Центр надання адміністративних послуг, місцева пожежна частина, фельдшерсько-акушерський пункт. Почаївська об`єднана територіальна громада налічує більше 10 тисяч мешканців. Відтепер поліція набагато ближче до кожного з них. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми відкриємо у кожній громаді такі станції».

Очільник краю побажав правоохоронцям сумлінно виконувати поставлені перед ними завдання і бути справжніми захисниками народу.

«Ми побачили, що на виклики міліція їхала не так швидко, як нам хотілося, – зазначив т.в.о. начальника ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол  Особливо ця проблема була у маленьких  містах,  селищах. У Тернополі було залучено 3 групи швидкого реагування, з листопада вже було сім по місту, а  в кожному районі по одній. Зараз патрульна поліція виконує значний об`єм роботи, але поза увагою залишилося багато населених пунктів, де нема стаціонарних відділів. Для того, щоб поліція могла реагувати швидше, ми запустили проект «Поліцейська станція».  На кожній з них працюватимуть 8 -10 поліцейських».

4 березня перша спеціальна поліцейська станція в Україні запрацювала у селищі Золотий Потік Бучацького району, 14 березня відкрили поліцейську станцію у   Вишнівці Збаразького району. Такі ж станції уже працюють у Скалаті та Байківцях, на черзі їхнє офіційне відкриття.

«До кінця червня плануємо запустити ще 12 таких поліцейських станцій», – констатував Олександр Богомол.

Як розповів старший інспектор Кременецького відділу поліції, майор поліції Юрій Решетило, на станції працюватимуть 8 поліцейських. Чергуватимуть цілодобово.  Вони оперативно реагуватимуть на усі звернення громадян про скоєні злочини та правопорушення.

Вам також може сподобатися