Безробітних тернополянок навчали любові до життя

ladi-300x239У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу «Гармонія» на тему: «Я вдосконалююсь! Секрети жіночого успіху» за участю лікаря-психолога кафедри внутрішньої медицини №3 Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Людмили Вонс та головного інспектора Управління Держпраці в Тернопільській області Богдана Марківа.

Під час заходу присутні активно дискутували, з’ясовуючи, що таке успіх, в чому він проявляється, чого необхідно досягти жінці, щоб вона була успішна, чи є справжній секрет успіху тощо.

Серед присутніх звучали думки, що успішна жінка це та, яка: отримує задоволення від своєї роботи; самореалізувалася; має життєву мету та рухається до неї; яку поважають та прислухаються до її думки; фінансово незалежна та ін.

«Дійсно успішна та людина, яка займається улюбленою справою, – зазначила фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Інна Лісовська. – І не важливо чи випікає вона хліб, чи керує фінансовою корпорацією, головне – щоб вона робила все із любов’ю»

Надзвичайно цікавими були розповіді Богдана Марківа, адже у нього за плечима колосальний досвід як професійний, так і життєвий. У свій час він відвідав багато країн світу, мав можливість порівняти рівень життя та національні особливості держав, провести паралелі та зробити певні висновки. Зокрема, як зазначив гість, сьогодні жінкам легше будувати професійну кар’єру, розвиватися та досягати особистих вершин. Зміна часу та науково-технічний прогрес допомагає цьому. Важливо лише усвідомлення ”чого я хочу” та постійний рух вперед.

Повчальною для присутніх стала життєва історія перебування Богдана Марківа у Монголії. «Ще в радянські часи, відвідуючи Улан-Батор, познайомився із сім’єю – за мірками Монголії – фінансово забезпеченою, а за нашим порівнянням – бідною. Проте, люди були надзвичайно щасливі, вони цінували свій життєвий час, оточення, раділи кожному дню, а не матеріальним статкам. Ось цьому нам потрібно вчитись», – розповів гість клубу.

Секретами успіху з присутніми поділилася лікар-психолог з позитивної психотерапії Людмила Вонс. У її розповіді переплелись знання та поради як медицини, так і психології. Зокрема, пані Людмила зазначила, що виховувати успішно налаштовану людину потрібно ще з дитинства. Саме тоді йде програмування людини на успіх.

«Усі проблеми дорослих мають коріння з дитинства. А у де-кого, ще з періоду перебування в лоні матері. Тому, любіть своїх дітей, менше дорікайте та критикуйте. Допомагайте їм набути впевненості у собі. Проте, завжди має бути «золота середина». Без критики теж неможливо, але за формулою: «плюс-мінус-плюс» (позитив, негатив, позитив). Саме тоді виросте впевнена, незакомплексована, неегоїстична, позбавлена страхів людина», – наголосила психолог.

У ході розмови Людмила Вонс ознайомила учасниць клубу із азами психосоматики, провела паралелі між хворобами та емоціями; порекомендувала працювати над собою впродовж всього життя; обов’язково мати ціль; рухатись; розвиватись; позитивно думати і бачити прекрасне навколо, не концентруючись лише на проблемах та перешкодах.

Серед порад також: полюбити та прийняти себе, не боятись та висловлювати свою думку так, щоб не образити когось; навчитись жити (а не існувати) в тому числі і ”для себе”, будь-які негаразди та перешкоди намагатись долати, а невдачі, які інколи спіткають нас сприймати, як урок, з якого потрібно винести певні знання, зробити висновки та крокувати далі…

Вам також може сподобатися