Сергій Надал на Міжнародному інвестиційному форумі: «Тернопіль – надійний та відкритий партнер»

1190516_MG_454519 та 20 травня на Тернопільщині відбувається Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2016». Одним з організаторів цього заходу є Тернопільська міська рада разом із обласною радою та адміністрацією. Спеціально на цей захід до Тернополя приїхали 25 іноземних делегацій із 18 країн світу, представники дипломатичних установ, міжнародних організацій та представники бізнесу.

Міський голова Сергій Надал виступив перед присутніми та презентував інвестиційні перспективи Тернополя. Він зазначив, що форум відбувається під гаслом «Тернопільщина – надійний партнер!» і саме на прикладі нашого краю ми показуємо усьому світу, що зараз твориться нова Україна — країна нових можливостей і розвитку, відкрита як для українських, так і іноземних інвестицій.

«Ключовим завданням місцевої влади — створення умов для успішної роботи інвестора. У Тернополі уже успішно реалізовується рід міжнародних інфраструктурних проектів та проектів міського планування, які покликані підвищити інвестиційну привабливість міста, – зазначив Сергій Надал. – Завдяки нововведенням зростає довіра інвесторів до міста, зокрема оновлено та підтверджено кредитний рейтинг Тернополя на рівні uaВВВ зі «стабільним» прогнозом, рейтинг інвестиційної привабливості Тернополя на рівні invВВВ (достатня інвестиційна привабливість). Також Тернопіль серед лідерів за оцінкою послуг та сфер в обласних центрах України, другий в категорії «Ефективність витрат для ведення бізнесу» і цей перелік можна продовжувати».

Очільник Тернополя наголошує, що саме на довірі до діяльності органів місцевого самоврядування і влади загалом ґрунтується успішна стратегія залучення інвестицій. І сьогодні у місті успішно працює 78 підприємств з іноземними інвестиціями, а до п`ятірки основних країн – інвесторів, на які припадає 88,9% загального обсягу прямих інвестицій, входять Естонія, Польща, Бельгія, Кіпр, Німеччина.

«Запрошую усіх інвесторів на Тернопільщину. Ми хочемо, щоб Ви відчули, що Тернопіль – надійний та відкритий партнер. Переконаний — на принципах відритої співпраці і повинна будуватися Нова Україна», – додав міський голова.

Далі учасники інвестиційного форуму взяли участь у панельних дискусіях за декількома напрямками: «Туризм – перспективи розвитку», «Енергоефективність та альтернативні види енергії» « Бізнес та влада: партнерство заради процвітання» та ін.

Вам також може сподобатися