У Тернополі оголосили конкурс печива

20160603_0020Тернопільських господинь, які люблять випікати солодощі за відомою книгою Дарії Цвек «Солодке печиво», запрошують взяти участь у кулінарному конкурсі. Відбудеться він 19 червня під час етно-гастрономічного фестивалю «Галицька дефіляда».

– Цього року ми вперше організовуємо кулінарний конкурс «Найсмачніше солодке печиво імені Дарії Цвек», – розповів Ігор Мамус один із організаторів фестивалю. – Адже відома у багатьох країнах кулінарка народилася на Тернопільщині. За умовами конкурсу необхідно приготувати не менше кілограма печива без крему і принести на фестиваль. Конкурс розпочнеться о 14.00 в парку імені Тараса Шевченка. Кожна господиня отримає окремий стіл, де виставлятиме свій виріб. Вона може прикрасити його вишиванкою, чайним чи кавовим сервізом або на свій смак. Господиня, яка накрила стіл отримує від організаторів 100 гривень, як компенсацію за використані на печиво продукти. Журі, до складу якого увійдуть представники місцевих кондитерських, визначатиме краще печиво за двома критеріями: смак і зовнішній вигляд та презентація, тобто подача. Автор найсмачнішого печива має шанс виграти тисячу гривень. Якщо смачного печива буде більше, то журі обере двох-трьох переможців і між ними буде розділена грошова винагорода. Випікати солодощі не обов’язково за книгою Дарії Цвек, краще, якщо це буде бабусин, мамин чи власний рецепт. Кількість учасників обмежена – 50 осіб. Хто не встигне зареєструватися, але хотів би взяти участь в конкурсі також може приходити і продемонструвати свої кулінарні здібності, але організатори не компенсують їм витрати на продукти. В той же час, вони так само можуть стати переможцями конкурсу. Усе печиво, яке принесуть тернополяни, після оголошення рішення журі роздадуть гостям фестивалю.

Зареєструватися на конкурс можна через інтернет, заповнивши анкету за посиланням. Зробити це можна також за номерами: +380967204069, +380938804032 до 16 червня включно.

Ольга Трач

Фото автора

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися