У центрі зайнятості говорили про вплив емоційного інтелекту

narada2«Вплив емоційного інтелекту на успіх людини» – тема чергового засідання жіночого клубу «Гармонія», що діє при Тернопільському міськрайцентрі зайнятості. Гостею клубу була сертифікований спеціаліст та аналітик з питань емоційного інтелекту, коуч-тренер Олена Чижик.
Присутні отримали масу цікавої інформації про те, що таке емоції, дізналися про причини їх виникнення, емоційні реакції і як вони впливають на життя та кар’єру людини. Йшлося і про визначення рівня IQ особистості.
«Рівень особистих досягнень людини, – зауважила Олена Чижик , – великою мірою визначається не класичним показником інтелекту IQ, а емоційними здібностями. Бути розумним – не означає бути успішним. Тільки баланс цих інтелектів зробить людину спражньо щасливою, успішною, комунікабельною та життєрадісною».
”Останнім часом багато говориться про емоції: які вони, як виглядають емоційні та беземоційні люди? Якщо читати статті, є помітним те, що важливу роль у текстах відіграє саме опис емоцій. Такі вислови як: “емоції зашкалюють”, “це незабутні емоції”, “не можу передати вам свої емоції” та багато іншого є свідченням того, що будь-які події у житті людини супроводжуються тим, чи іншим емоційним фоном. Також, доволі часто ми зустрічаємо людей, котрі не стримують своїх емоцій, і інколи, ми потрапляємо під їхній шквал емоцій, та не відразу нам вдається
швидко оговтатися….Для мене тема ”емоцій” цікава і близька, її актуальність не зникне ніколи. Тому, я обрала таку спеціалізацію, як емоційний інтелект. Я допомагаю людям зрозуміти себе, даючи можливість кожному власноруч будувати своє життя”-відзначила Олена Чижик.
Впродовж зустрічі учасники отримали масу цікавої інформації: що таке емоції, причина їх виникнення, емоційні реакції та їх роль у житті та кар’єрі людини, визначення рівня IQ особистості.
До слова, поняття «емоційний інтелект» (EQ) в психології з’явилося відносно недавно, і з кожним днем інтерес до нього зростає. Наприклад, сучасні роботодавці все більше схильні брати на роботу тих спеціалістів, які швидко орієнтуються у життєвих ситуаціях, професійних проблемах, активні, ініціативні, оптимістично налаштовані на успіх, сміливо і виважено підходять до планування і здійснення роботи, здатні довести справу до логічного завершення, перелаштуватися, якщо того вимагають обставини.
«Отож, – підсумувала розмову коуч-тренер, – саме люди з високим емоційним інтелектом швидше приймають рішення, ефективніше діють у критичних ситуаціях, краще керують своїми підлеглими, що відповідно і сприяє їх кар’єрному зростанню та процвітанню тієї структури, у якій працюють».

Вам також може сподобатися