Легкоатлет з Тернопільщини Василь Макух візьме участь у чемпіонаті Європи

makuh-n-2016-1-1Впродовж двох днів у Кіровограді тривав командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 1999 р.н. і молодших. Як повідомляє Федерація легкої атлетики області, показавши найкращий результат 11.03 сек в попередньому забігу на 100 м, уродженець Шумщини Василь Макух (ОДЮСШ, тренери Дуда Б.П., Гудзь В.Д., студент Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ ) виконав норматив на участь в чемпіонаті Європи серед юнаків, який відбудеться 14-17 липня в місті Тбілісі (Грузія).

Відсутність досвіду завадила Василеві в фінальному забігу випередити свого суперника з Полтавщини Олександра Савенка, – результат тернопільського спортсмена 11.24 сек. Але через місяць, також у Кіровограді, атлети знову позмагаються на чемпіонаті з легкої атлетики, де буде остаточно сформована збірна команда України для участі в європейській першості.

А щодо інших результатів командного чемпіонату у Кіровограді, то третє і п’яте місця в спортивній ходьбі на 10000 м за вихованцями тренера Віри Зозулі (ОДЮСШ «Колос») Назаром Савківим (учень Тернопільського ВПУ ресторанного сервісу та торгівлі)  та Назарієм Шилівським (учень Технічного коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя). Також п’ятим у бігу на 2000 м з перешкодами став Владислав Кравчук (ОДЮСШ, тренер Дуда Б.П., учень педагогічного ліцею ТНПУ ім. В Гнатюка).

В змаганнях з метання спису Вікторія Бачинська (учениця ТЗОШ №14) була сьомою, Іван Павлик (учень ТЗОШ №19) став одинадцятим (ОДЮСШ, тренер Шмуляєва Г.М.). Одинадцяте місце в бігу на 100 м в Олександра Підліпчука (ОДЮСШ «Колос», тренер Васірук М.С., учень педагогічного ліцею ТНПУ ім. В Гнатюка). В естафетному бігу 100х200х300х400 м наша команда в складі Макуха Василя, Олександра Підліпчука, Андрія Мархевка та Кравчука Владислава виборола сьоме місце.

Вам також може сподобатися