Тернополяни масово хворіють на респіраторні вірусні інфекції

hryp1Цього тижня в області побільшало хворих на застуду. Віруси вражають і дітей, і дорослих. Лікарі запевняють: літня застуда пов’язана із переохолодженням й активністю вірусів. Із лікуванням просять не зволікати, а вчасно звертатися за медичною допомогою.

Гострі респіраторні вірусні інфекції нагадують про себе навіть влітку. Хоча у теплу пору кількість хворих не така велика, як взимку, проте захворювання становлять небезпеку.

«Здоров’я українців під загрозою в основному через слабкий імунітет. Найбільше хворіють ті, хто раніше перехворів грипом, або в кого часто загострюються хронічні захворювання. У таких людей частіше спостерігаються ГРВІ навіть у теплу пору. Сезонні захворювання часто пов’язані з раптовою зміною температур або переохолодженням. Радимо у разі застуди відразу звертатися до лікарів. Також важливо підсилювати свій імунітет правильним харчуванням. Влітку є всі можливості, щоб запастися вітамінами, тому радимо жителям області не втрачати цієї можливості», – відзначає лікар-епідеміолог міської санепідслужби Тернополя Лариса Гранична.

В обласному центрі нині офіційно зареєстровано кілька десятків хворих на ГРВІ. Упродовж минулого тижня простежувалася тенденція до збільшення їх кількості.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися