На Тернопільщині прогнозують теплу і сонячну погоду

litoЦими днями холод зумовлювали вологі атмосферні фронти, вони вже відходять з території регіону, відтак на погоду не впливатимуть, – кажуть метеорологи. Далі прогнозують теплі і сонячні дні.

До кінця тижня передбачають поступове підвищення температури повітря. За прогнозами метеорологів, найближчими днями обійдеться без опадів, дощі пройдуть не раніше вихідних.

«Холодні повітряні маси, які впливали на погоду в нашій області, вже відходять. На зміну прийде тепло із південного заходу. Упродовж цього тижня опадів не передбачається. Температура повітря підвищуватиметься до 24 градусів тепла. Нічні температурні показники будуть дещо нижчі: 16-18 градусів тепла. Можливі також пориви південно-західного вітру. Ближче до вихідних пройдуть короткочасні дощі. Вітер посилиться аж до штормового – 15-20 метрів за секунду. Температура повітря коливатиметься від 16 до 22 градусів тепла», – розповіли в обласному гідрометцентрі.

Метеорологи кажуть, що характер цьогорічного червня досить мінливий. Такі погодні перепади будуть характерні і до кінця місяця.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися