На Тернопільщині спалах менінгококої інфекції

n_1111156639Спостерігається ускладнення епідситуації із захворюваності на менінгококову інфекцію. За даними моніторингу інфекційної захворюваності за останні 3 тижні 2016 року за первинними діагнозами зареєстровано 12 випадків менінгококової інфекції (в Бучацькому, Бережанському, Шумському районах – по 1 та м. Тернополі – 9).

Захворіли діти: до 1 року – 1 вип., від 1 до 4 років – 10 вип., від 5 до 9 років – 1 вип. В 7 випадках клінічний діагноз: менінгококова інфекція, генералізована форма, в т.ч. в 1 випадку – менінгококова інфекція, синдром Уотерхауза – Фридеріксена (блискавична форма), який закінчився летально. В 5 випадках зареєстровано локалізовану форму менінгококової інфекції (назофарингіт).

За результатами епідрозслідування були встановлені межі вогнища та визначена кількість контактних осіб. Держсанепідслужбою здійснені протиепідемічні заходи за місцем проживання хворих та навчання: у вогнищі за контактними особами організоване медичне спостереження протягом 10 днів та огляд лікарями (педіатром, сімейним лікарем, оториноларингологом), проводиться бактеріологічне обстеження контактних.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися