На об’їзній – нова дорога

remontДо кінця тижня, якщо звісно не завадить негода, шляховики завершать ремонтні роботи на об’їзній дорозі міста Копичинці Гусятинського району.

Через брак фінансування капітального ремонту тут не проводили десятки років, а ліквідація ямковості вже не приносила довготривалого результату.

Як запевняють у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області, ремонт обходу Копичинець – одне з першочергових завдань на 2016 рік, тому до роботи приступили відразу після затвердження плану ремонтів. Розпочали з фрезерування дорожнього покриття. Виконавцем робіт обрано потужну організацію ТзОВ «ТехноБудЦентр».

«1,3 кілометри дороги ремонтуємо за новою технологією холодного ресайклінгу, яка є економічно вигідною, адже відфрезований матеріал використовуються повторно з додаванням в’яжучих матеріалів», – зазначає начальник Служби автодоріг області Богдан Юлик.

Світові експерти підтверджують, що ця технологія дає не лише ідеально рівне дорожнє покриття, а й укріплення основи дорожнього одягу, що дозволяє значно збільшити міжремонтні терміни в межах 10 років.

Варто нагадати, що довговічність доріг часто залежить і від самих користувачів автошляхів. Це, найперше, стосується недобросовісних перевізників, які не дотримуються вагових норм, значно їх перевищуючи, чим наносять мільйонні збитки дорожній системі.

Вам також може сподобатися