У Тернополі аферист без грошей скуповує ноутбуки

prodat foto v interneteДвох мешканців обласного центру знову обманув хитрий пройдисвіт. Невідомий зловмисник розробив непогану схему як придбати техніку, натомість не витратити ані гривні.

28-річна тернополянка продавала на інтернет сайті свій ноутбук. Покупець зателефонував у понеділок 13 червня. Домовилися зустрітися аби чоловік міг оглянути комп’ютер. Вже при зустрічі незнайомець вирішив одразу забрати товар а гроші перевести на картку. СМС-повідмлення про оплату семи тисяч гривень надійшло до потерпілої через декілька хвилин. Вона спокійно віддала ноутбук до рук зловмисника. Лише при спробі зняти готівку в банкоматі дівчина зрозуміла, що стала жертвою шахрайства.

В аналогічну пастку потрапив і 25-річий мешканець обласного центру. 7400 гривень не потрапили на рахунок хлопця, а техніка пропала разом з незнайомим покупцем, який нібито придбав її.

Вже третій такий випадок  шахрайства  задокументували працівники поліції за дві доби.  Правоохоронці радять бути дуже обачними у торгах дороговартісними речами. Не довіряйте незнайомцям  – спочатку добре перевірте, чи надійшли кошти на рахунок, а лише тоді віддавайте до рук покупців товар! Торгуючи чи купуючи у мережі оплачуйте товар наложеною платіжкою,  не надавайте потенційними покупцям будь-які конфіденційні дані.

Вам також може сподобатися