У Тернополі на Дальному пляжі рекультивували пісок і прибрали територію

teplohidТернопіль готується до початку пляжного сезону. Наразі на єдиному офіційному міському пляжі, який в народі називають «дальній», вже провели рекультивацію піску та прибрали каміння.

Як зазначають санепідеміологи, в межах пляжу, вода акваторію ставу відповідає усім нормативним значенням, по санітарно-гігієнічних і мікробіологічних показниках.

Тим часом жителі Тернополя скаржаться у міську раду на сміття, яке можна побачити в Кутківецькому лісі та на території самого пляжу. Відтак, очільник міста Сергій Надал дав доручення перевірити дану інформацію.

– Обов’язково буде доручення прибрати цю територію, але зрозумійте самі, що комунальники не можуть ходити кожного дня і прибирати за нашими  людьми, які там відпочивають.  Тому я думаю, що було би вірно, якби кожен міг за собою прибирати сам. Дальній пляж вже три роки перебуває в оренді. Орендар слідкує за його утриманням в належному стані. Днями муніципальна поліція перевірить пляж і якщо там є забруднення, то орендар пляжу буде притягнутий до відповідальності, – зазначив Сергій Надал.

Вам також може сподобатися