Тернопільські абітурієнти незабаром підуть на штурм вузів

vstup11Зовнішнє незалежне оцінювання-2016 добігає кінця. Цього тижня абітурієнти складатимуть останній іспит. Незабаром стартує вступна кампанія, у якій буде чимало нововведень, одне з яких – масовий прийом заяв в електронній формі.

Вступна кампаніяВже є оцінки тестувань з української мови та літератури, історії України і математики. Цього року результати зовнішнього незалежного оцінювання з цих предметів зараховують як державну підсумкову атестацію.

«Оцінки з цих предметів учасники ЗНО отримали ще в кінця травня на персональних сторінках. Це лише оцінка у дванадцятибальній шкалі. Оцінка вноситься у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту. А повністю результатів у балах ще немає з жодного предмету. Щодо прохідного порогу, то вищі навчальні заклади його прийняли по різному. За попередньою інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, цього року не багато абітурієнтів, які здали тестування на 200 балів», – розповів заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

Пороговий бал з української мови та літератури не подолало 9% учасників ЗНО, відтак для них інші тестування були недоступні. Абітурієнти, які не подолали порогового балу, втратили можливість вступити до вищих навчальних закладів України цього року.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися