У ставок на Тернопільщині вилили отруту

trubaДержавна екологічна інспекція у Тернопільській області підвела підсумки проведення операції «Нерест-2016», яка щорічно проводиться для посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів в весняно-літній нерестовий період.

Стоки продовжують зливати в рікуТак, інспекторами екологічної інспекції з метою недопущення незаконного лову риби, добування різних видів водних біоресурсів у заборонених місцях, попередження та виявлення фактів браконьєрства проведено 12 рейдових перевірок.

За результатами яких виявлено 57 порушень, вилучено 23 знаряддя лову та складено 34 протоколи про адміністративне правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 34 особи за ст. 85 ч. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на які накладено штрафи у розмірі 2 156 грн. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування цінних видів водних біоресурсів, склав 2 341 грн. Поряд з тим, за загибель риби внаслідок попадання невідомої отруйної речовини у ставок за межами населеного пункту с. Шимківці Збаразького району нараховано збитки на суму 21 844,68 грн. Справу направлено у Збаразьке відділення поліції Підволочиського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області.

Незважаючи на те, що операція «Нерест-2016» завершилась, працівники Державної екологічної інспекції у Тернопільській області все ж таки радять відповідально дотримуватися всіх вимог природоохоронного законодавства, адже протидія браконьєрству з боку інспекції не закінчується – вона триватиме й надалі.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися