Обладнання на мільйон гривень зникло з перинатального центру

perinatalni_centrМедики перинаталього центру «Мати і дитина» отримали не повний перелік обладнання, яке обіцяло їм керівництво області. В лікувальному закладі недорахувалися ендоскопічної стійки вартістю близько 1,3 млн. грн., яка нібито зберігалася на режимному об’єкті у Збаражі.

Обладнання для перинатального центру «Мати і дитини» область придбала ще у 2012 році. На це витратили понад 12 млн. грн. Кілька років його зберігали на складі, а торік нарешті передали у заклад. Однак з-поміж повного переліку установок та засобів медики недорахувалися дуже дорого обладнання – ендоскопічної стійки.

У серпні минулого року комісія перинатальногго центру, яку створили спеціально для прийняття медичного обладнання, відкрила дві упаковки, у яких мали міститися ендоскопічна стійка з набором інструментів. Однак ящики виявились порожніми.

Згодом виявили лише інструменти, але й ті не придатні до використання. Ані апаратів, ані мобільного візка та інструментів для лапараскопічних втручань медики не знайшли.
У який момент зникло обладнання, наразі невідомо. Чи його взагалі не привезли, чи воно зникло під час збереження, з’ясовують слідчі.

Профільний департамент «білого дому» звернувся у прокуратуру. Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом службової недбалості зі сторони посадових осіб.

Джерело: Репортер

Вам також може сподобатися