На Тернопільщині розпочався Петрів піст

266466_3Петрів піст розпочинається через тиждень після святкування Трійці і завершується дванадцятого липня – День Петра і Павла. Цей піст багатий на традиції та обряди. Священики кажуть: піст менш суворий, ніж Великий.

Під час Петрівки дозволяється вживати рибу, оскільки апостоли були рибалками. Проте у середу та п’ятницю обмежитися треба і від цього продукту, – кажуть священики. Заборонено також їсти м’ясо та молоко.

«Цей піст потрібний, щоб подолати наші пристрасті та гріховні звички і бажання. Цього посту нині, як ніколи, потребує наш народ і наша церква. Долучатися до посту кожен може так, щоб його добрі справи свідчили про Отця нашого, що на небі. Цей піст встановлений у пам’ять про апостолів і їхні труди на цій землі. Вони вийшли проповідувати Христа і ми згадуємо про їхні подвиги. Тому цей піст ще називають апостольським», – розповідає о. Віктор (УПЦ).

Священики кажуть, що Петрів піст допомагає підготуватися до святкування Дня Петра і Павла. Це свято особливо шанують рибалки, а також хлібороби.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися