У тернопільському ставі знайшли кишкову паличку

izobreten-bystryy-test-na-tuberkulezДальній пляж у Тернополі – єдине місце на цілу область, призначене для відпочинку. Оскільки лише там працюють рятувальники. Однак умови на пляжі не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Санепідслужба застерігає не лише від купання у ставі, а й від засмагання на пляжі.

дальній пляжУ воді тернопільського ставу санепідеміологи виявили кишкову паличку, її вміст перевищує норму удвічі.

«Ми не рекомендуємо купатись у Тернопільському ставі. Причина такого рішення – перевищення вмісту кишкової палички у воді у два рази. Щоб контролювати ситуацію, ми перевіряємо якість водойми щомісяця, проводимо дослідження у восьми точках тернопільського ставу. Зокрема досліди проводяться у воді біля Дальнього пляжу, «Циганки», готелю «Галичина», моржатника у парку «Топільче». Якість води не є доброю. Особливо ми застерігаємо від купання малих дітей. Проте, дослухатися до нашої поради чи ні, вирішує кожен сам для себе, – відзначив завідувач Тернопільського міськвідділу лабораторного центру Держсанепідслужби України Анатолій Поліщук.

До слова, якість води у тернопільському ставі погіршується щороку. Про цю сумну тенденцію свідчать результати досліджень санепідслужби. Окрім цього, на тернопільських пляжах відпочивальників переслідують кліщі. Цього літа зафіксовано чимало укусів.
Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися