Водія маршрутки, який примушував бійця платити за проїзд, відсторонили від роботи

88855342_marshrutka1Водії, які сидять весь час в теплі-добрі біля дружин і дітей, просто не мають морального права так вчиняти. Учасники бойових дій бачили пекло на землі. І наш спокійний сон – це їхня заслуга. Потрібно позбавити одного ліцензії, щоб більше нікому навіть в голову не прийшло таке робити.

Розірвати угоду на перевезення пасажирів із приватним перевізником маршрутного автобуса ВО 0233 АА. Та не допустити до участі в конкурсах майбутніх періодів вищезгаданого перевізника терміном на 25 років.

Водія, який примушував учасника бойових дій платити за проїзд, на тиждень відсторонили від роботи. Про це повідомили в міськраді. Позбавити ліцензії власника та вигнати з роботи водія вимагають і депутати, і активісти. Резонанс у Тернополі викликала новина, опублікована читачами в соцмережах, коли водій 12-ї маршрутки примушує учасника бойових дій платити за проїзд. І це попри рішення міськради перевозити цих пільговиків безкоштовно, незважаючи на кількість пільговиків інших категорій в салоні.

Нагадаємо, наприкінці травня виконком прийняв рішення: учасники бойових дій їздитимуть маршрутками безкоштовно.

На засіданні виконавчого комітету було укладено договір з перевізниками на перевезення пасажирів у громадському транспорті в місті Тернополі. Цим договором передбачено, що учасники бойових дій мають право безкоштовного проїзду у громадському транспорті незалежно від їхньої кількості, пише 20 хвилин.

А 24 червня водій маршрутного автобуса № 12, держномер ВО 0233 АА, відмовив в безкоштовному проїзді учаснику АТО.  Попри тисячі негативних коментарів в соцмережах, серед яких ми не побачили жодного, який би виправдовував водія чи власника маршруту, досить категорично відреагували депутати міськради та громадські активісти. Їхні оцінки різняться за формою та рівнем толерантності, однак суть одна: водія за таке потрібно вигнати з роботи, а перевізника позбавити ліцензії.

Депутат міськради Ігор Турський, який донедавна був головою Ради сприяння учасникам АТО при міськраді, а зараз залишається її членом, категоричний: водія потрібно звільнити. Якщо подібний випадок трапиться ще раз – розривати договір з перевізниками. – Є рішення міськради, яке має виконуватись, – каже Ігор Турський. – Не виконують – звільняти з роботи і розривати договір. По іншому, я бачу, вони не розуміють. Маршрутники зараз пробують торгуватись щодо збільшення вартості проїзду. Про яке подорожчання може йти мова, коли вони елементарно не виконують рішень міськради?

Лілія Мусіхіна, волонтер «Самооборони майдану», яка опікується тими, хто воює на сході країни та демобілізованими, шокована ситуацією. Каже, АТОшники, попри надані їм міськрадою пільги на безкоштовний проїзд, часто відмовляються демонструвати посвідчення учасника бойових дій, бо бояться принижень. Вони самі кажуть, що їх забагато і бюджету міста важко потягнути всіх пільговиків, – каже Лілія Мусіхіна. – Але водії, які сидять весь час в теплі-добрі біля дружин і дітей, просто не мають морального права так вчиняти. Учасники бойових дій бачили пекло на землі. І наш спокійний сон – це їхня заслуга, переконана волонтер.

– Ми щодо цієї ситуації категоричні, – каже голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – Якщо факт підтвердиться, ми вимагатимемо позбавлення перевізника ліцензії. І навряд чи потім комусь прийде в голову подібне вчиняти.

Міськраді відомий лише єдиний випадок, коли учаснику бойових дій відмовили в безкоштовному перевезенні в маршрутному таксі №12. Про це повідомила керівник прес-служби міськради Катерина Калуш.

– Одразу ж після інциденту водія відсторонили від роботи на тиждень часу, відповідно, за цей період він не заробив ані копійки, – каже Катерина Калуш.  – Якщо будуть зафіксовані подібні систематичні порушення з боку перевізника, з ним можуть розірвати договір. Це питання на контролі у міськраді.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися