На Тернопільщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

pistolet_1З 1 по 31 липня 2016 року на території області триває місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів в органи Національної поліції.

Заходи проводяться з метою протидії незаконному обігу та розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, профілактики злочинів із їх використанням, а також реєстрації мисливської зброї та спеціальних засобів, що зберігаються без відповідних дозволів.

Нагадуємо, що незаконне зберігання зброї, відповідно до статті 263 ККУ карається позбавленням волі на термін до п’яти років. Стаття 190 КУпАП «Порушення громадянами порядку придбання, зберігання та передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї» тягне за собою накладення штрафу.

Мешканці краю, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.

Довідки за телефонами: (0352) 27-13-11, 27-13-96.

Вам також може сподобатися