На Тернопільщині мешкає 60 людей, які отримують понад 10000 гривень пенсії

pensiya1З 1 липня в Україні скасували податок на деякі пенсії. До цього часу з пенсіонерів, які отримували більше чотирьох тисяч, стягували п’ятнадцять відсотків доходів. Проте оподаткування пенсій залишилося у тих, чиї виплати перевищують десять тисяч гривень. Таких пенсіонерів на Тернопільщині – 60.

У результаті нововведень, двом тисячам пенсіонерів Тернопільщини не оподатковуватимуть виплати. Оподаткування скасовано для працюючих і непрацюючих пенсіонерів.

«Нововведення передбачають, що деякі категорії пенсіонерів отримуватимуть дещо вищі виплати. Наприклад, якщо розмір пенсії становив 5 тисяч гривень, з людини стягували 330 гривень податку. Щомісяця сума сплаченого податку у таких пенсіонерів дорівнювала 435 тисяч гривень. Оподаткування залишається для десяти тисячних пенсій. Відтак у липні до державного бюджету повернеться до 70 тисяч гривень з десятитисячних пенсій. Оскільки їх оподатковують за ставкою 18%», – розповідають у головному управлінні Пенсійного фонду України в області.

За словами працівників Пенсійного фонду, порядок виплат працюючих пенсіонерів не зміниться, вони отримуватимуть вісімдесят п’ять відсотків від призначеної пенсії.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися