Сміттєзвалище в Малашівцях єдине на Тернопіллі, де проводять рекультивацію

malasНа Тернопільщині проводитимуть перевірки сміттєзвалищ. Зокрема, днями голови райдержадміністрацій області побували на Малашівецькому полігоні куди вивозять усе сміття з міста.

Як зазначає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський, завдяки рекультивації ситуація на полігоні стабільна та дає свої результати. Наразі там постійно працює техніка, яка трамбує привезене сміття та засипає його відповідною сумішшю.

–          Те, що ми зараз бачимо, це все ж таки мінімальні заходи, які ми можемо виконувати протягом останніх п’яти років. Щороку тут відбувається заходи з рекультивації для того, щоб пересипати шари сміття і забезпечити належний стан. Тому що, знову ж таки, якщо не здійснювати пересипання, рекультивацію, сміття буде лежати однією масою, може бути загоряння, – зазначив Владислав Стемковський. – Там є частина огорожі, ми плануємо повністю огородити, поставити вагову при в’їзді, там є освітлення, повинна бути цілодобова охорона.

До слова, малашівецьке сміттєзвалище не впливає на якість води, яка подається у крани тернополян. Про це запевнили у КП «Тернопільводоканал» і зазначають, що полігон знаходиться у третій охоронній зоні Верхньоівачівського водозабору на далекій відстані.

Вам також може сподобатися