Гройсман їде, щоб представити нового голову Тернопільської ОДА?

groysman1До Тернополя їде прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. І місію він, наскільки нам стало відомо з наближених до Президента джерел, має не вельми приємну. Петро Порошенко, кажуть, уповноважив Гройсмана в п’ятницю, 8 липня, представити Тернопільщині нового очільника.

Рішення, зазначають, про звільнення з посади нині діючого голови ОДА Степана Барни Гаранту далось не легко. Вагався довго, проте і соціально-економічі показники області, і скандал з прокурорами, з аудіозаписами під час виборчої кампанії, “подвиги” брата-нардепа, і судова тяганина щодо небажання порошенківцем відмовлятись від котрогось із двох стільців, на яких сидить, зробили своє (Що ж, Степан Степанович мав би патрону подякувати та поцілувати руку, адже той замість нього ухвалив рішення).

До того ж звільнення Барни, якого називають “помазаником порошенківським”, мало б дещо підвищити особистий рейтинг самого Петра Олексійовича. Мовляв, справедливий він, стинає політичні голови навіть найближчим. Тож зачистку кадрів на місцях Адміністрація Президента вирішила розпочати з Тернопільщини. І не дарма.

Команду Барни і в ЗМІ, і в стінах ОДА давно охрестили “похоронною”. Своєю діяльністю чи правильніше – бездіяльністю, вона повільно та впевнено копає глибочезну яму для Тернопільщини, хоронячи будь-які надії мешканців краю на зміни. Один з найвищих рівнів безробіття, одна з найнижчих заробітних плат, просто захмарні ціни, передсмертні хрипи малого й середнього бізнесу, втеча підприємств за межі області… Це тільки кілька прикладів із “життя Тернопільщини по-новому” за рецептом Степана Барни. Сам же голова ОДА, мов папуга, не перестає твердити, що з дня у день справи тільки покращуються, область рухається вперед, про нові досягнення звітує на шпальтах газет і наказує, подейкують, підлеглим “активніше працювати з показниками” (та “праця”, жаліються вони, інколи доходить до маразму, бо вміння “звітувати правильно”, аби не зіпсувати показники – то велике мистецтво). Під вершками піару Степан Барна намагається сховати гірку правду.

Однак, від Президента, її не втаїш. Анонсоване перезавантаження областей, він, схоже, вирішив розпочати з Тернопільщини. Тягнути, зважаючи на нинішнє безстрокове блокування роботи Верховної Ради, нікуди. Першим піде Барна. До того, ротація міністрів та голів ОДА – була однією з основних вимог Яценюка, котрий хоч і пішов, однак все ж має парламентську більшість.

Хто посяде місце Степана Барни наразі залишається тільки здогадуватись. Відомо лише, що це не чужинець, а людина пов’язана з Тернопільщиною та близька до самого Гройсмана.

Джерело:www.topnews.in.ua

 

Вам також може сподобатися