На Тернопільщині під час ЗНО вигнали з аудиторій 12 учасників

200 балів з української мови отримали лише троє учасників ЗНО з Тернопільщини, з історії України – ще менше, лише один. Про результати тестування з інших предметів інформація з’явиться у серпні – після офіційного звіту, повідомляє 20 хвилин.

sertificat_ZNOПро це розповів заступник директора з питань ЗНО та моніторингу якості освіти обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

– Наразі ми маємо інформацію тільки про результати ЗНО з тих предметів, які учні проходили у травні, – каже він. – Тобто, ті, результат з яких зараховують, як оцінку за державну підсумкову атестацію. Відтак за нашими даними, з української мови і літератури маємо трьох 200-бальників. Це випускники Бережанської загальноосвітньої школи №3, Тернопільської спеціалізованої школи №3 та вчитель з міста Чорткова. Також маємо одного випускника, що отримав 200 балів з історії України. Це – учень Тернопільської загальноосвітньої школи № 4.

Для чого вчителеві з Чорткова потрібне було ЗНО, у Інституті не знають. Кажуть, що здобувати вищу освіту можна у будь-якому віці, тож і вікових обмежень для учасників нема. І додають, що це не єдиний випадок, коли у тестуванні беруть участь вчителі.

Приміром, торік спробувала свої сили під час тестування з математики вчитель того ж предмету. Як дізнались згодом – пенсійного віку.

– У червні учні також проходили ЗНО з іноземних мов, біології, географії, фізики, хімії. Окрім того, понад 10 осіб стали учасниками ЗНО під час додаткової сесії, – каже пан Шайнюк. – То, можливо, високі результати є і там. Але про це дізнаємось у серпні, після офіційного звіту.

Загалом, відсоток учнів, які взяли участь у тестуванні – дуже високий. Становить від 82% до 96% залежно від предмету. Випадки, що дітей не допустили до тестування, одиничні.

– У 2016 році видалено з аудиторії 12 чоловік: під час тестування з української мови – двох, історії України – чотирьох, біології – двох, фізики – одного, географії – двох, хімії – одного, – каже Юрій Шайнюк. – Загалом, десятеро через мобільні мобільні телефони, двох – через шпаргалки.

Джерело: te.20minut.ua

Вам також може сподобатися