Підготовка до прощі у Зарваниці – на завершенні

zarvanycja-2012__jeparhijalna_prosh4aУ Зарваниці триває підготовка до Загальнонаціональної прощі, яка відбудеться 16-17 липня. Цьогоріч вона присвячена Року Божого милосердя то молитві за мир в Україні.

«Минулого  року ми молились, і, здається, таке було “потепління” після прощі. Але, як бачимо, війна йде, кожен день гинуть найкращі сини Українського  народу. Тому ми тільки можемо спільно молитися на цій прощі спільно за мир і спокій. Я закликаю всіх, кому небайдужа доля України, хто любить Україну, свій народ, не будьмо байдужі, молімся за мир і спокій України», – зазначив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк

З кожним роком кількість прочан зростає. Тому велику відповідальність покладено і на представників влади, і правоохоронних органів. Адже найважливіше – безпека та правопорядок серед прочан.

«В області утворено штаб, який співпрацює з організаційним комітетом Тернопільсько-зборівської архиєпархії. Ми координуємо нашу роботу, об`єднуємо зусилля для того, щоб проща пройшла належному рівні, щоб у всіх прочан залишилися лише приємні і хороші спогади про наш край», – зазначив начальник управління внутрішньої політики релігій та національностей облдержадміністрації Ігор Кульчицький.

Стан підготовки до прощі оцінив в голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час виїзної наради у Зарваниці. Участь у ній взяли представники,  голови райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів ОДА, правоохоронці тощо.

«Ми ще маємо майже два тижні до прощі, то це є можливість виправити усі недоопрацювання та усунути недоліки. Ми маємо докласти усіх зусиль, щоб кожен, хто відвідає святе місце, відчув його особливу ауру та, сповнений Божої благодаті, повернувся додому», – наголосив Степан Барна.

Учасників прощі чекає насичена духовна програма: зустріч з Блаженнішим Святославом, похід зі свічками, молитва за Героїв Небесної сотні та полеглих учасників АТО, чування, концерт.

Вам також може сподобатися