Дільничні офіцери поліції Тернопільщини задокументували майже півсотні незаконних посівів снодійних рослин

makЗ початку проведення цільової операції «Мак»  дільничні офіцери поліції Тернопільщини викрили майже півсотні фактів незаконного посіву дурману. Найбільше – на Кременеччині, Бучаччині, Збаражчині.

За кожним з виявлених фактів відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковані частиною першою статті 310 Кримінального кодексу України.

Рекордною кількістю культивування дурману відзначилася родина із села  Зелена Бучацького району. На присадибній ділянці поліцейські виявили 2136 рослин маку. Точно не на пиріжки старалася господиня із Жизномира також на Бучаччині. На її  городі дільничні офіцери поліції виявили майже дві тисячі рослин снодійного зілля. На одній з ділянок у селі Стриївка Збаразького району господарі урізноманітнили селекцію нарковмісної зелені. Окрім майже півтисячі голівок маку буяло ще й з десяток кущів марихуани.

Нагадаємо, загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Мак 2016» стартувала на початку червня і триватиме до кінця вересня.  Мета операції – виявити та знищити незаконні посіви нарковмісних рослин маку і конопель, перекрити канали надходження наркозасобів до споживачів.

Вам також може сподобатися