Медики знову реєструють хворобу Лайма на Тернопільщині

klischНа Тернопільщині за даними обласної Держсанепідслужби від укусів кліщів постраждали 4 особи. Також спеціалісти зареєстрували 3 випадки хвороби Лайма.

Це вже не перші випадки захворювання на хворобу Лайма у Тернопільській області. Кількість звернень за медичною допомогою через укуси кліщів збільшується щороку.

На місці укусу в інфікованої людини виникає почервоніння або папула, яка збільшується до 10-ти сантиметрів і більше. Еритема болюча і гаряча на дотик, свербить. У хворого виникає гарячка, уражається центральна та периферична нервова система, серце тощо. Часто приймає хронічний або рецидивуючий перебіг.

«Збудниками інфекції є спірохети комплексу Borrelia burgdorferi sensu lato. Джерелом та резервуаром – близько 130 видів ссавців, серед яких провідна роль належить гризунам. Життєва схема борелій тісно пов’язана з життєвими схемами іксодових кліщів, які є основними переносниками збудника хвороби Лайма. Інкубаційний період триває від 3 до 35 діб. Також типовими клінічними симптомами є менінгополіневрит, менінгіт, енцефаліт, периміокардит, кардіоміопатія, кератит, увеїт, папіліт, пан офтальмія, артрит, міозит, гепатит», – повідомили в обласній Держсанепідстанції.

Особи, які перехворіли на хворобу Лайма підлягають диспансерному спостереженню протягом 2 років.

Джерело: http://ternopil.te.ua

Вам також може сподобатися