Міська рада Тернополі вимагає від Києва мораторій на підвищення тарифів та «тарифну децентралізацію»

komunalkaДепутати Тернопільської міської ради та очільник міста звернулись до керівництва держави стосовно необґрунтованого підняття тарифів на комунальні послуги. Відповідне рішення прийняли на позачерговій сесії міськради.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, у зверненні депутати закликають керівників держави та голову Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розглянути можливість запровадження мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. Таке рішення повинно бути прийняте через складну соціально-економічну ситуацію в Україні та відсутність реального зростання доходів населення.

–          Підвищені тарифи ставлять населення на межу виживання. Тому, міська рада Тернополя направила звернення до Верховної Ради, Президента та міністрів стосовно діяльності національної комісії, яка встановила ціни на газ для населення та теплопостачальних підприємств. Це рішення не лише підтримали депутати міської ради, його підтримують всі тернополяни. Більше того, такі звернення вже оприлюднили або готуються оприлюднити міські ради більшості міст України. Тобто запровадження мораторію – не забаганка Тернополя, а вимога більшості громад України, – зауважив міський голова.

Також у зверненні депутати наголошують на необхідності прийняття пакету Законів  щодо децентралізації повноважень в частині затвердження цін і тарифів на теплову енергію, послуг водопостачання та водовідведення.

Вам також може сподобатися